fbpx

H584 ROSE-MARIE & BORIS
Föreställ dig att du har köpt en tomt i en backe, visserligen en bit från havet men med en fantastisk utsikt. Hus gör du för att ta vara på allt och dessutom bo praktiskt? Rose-Marie och Boris fann en tomt med oslagbar utsikt. På Hallandsåsen ovanför tätorten Båstad finns en sluttning med guldläge. Därifrån ser man hela samhället, dalen, Kungsberget och inte minst hela Laholmsbukten med den många mil långa sandstranden upp och förbi Halmstad. Det känns som om man sitter i ett flygplan på väg ner för landning. Vart man än vänder sig möts man av vykortsmotiv.

H763 SOFIA & JENS

I gemytliga Gislövs läge på Skånes sydkust hittade Sofia och Jens sitt drömhus hos Haaks stenhus. Tomten låg rätt och var lagom stor, och stenhuset erbjöd allt man ville ha.

-Den vita fasadens struktur, den svarta takpappen, den blå dörren, ytorna och materialen inomhus…Ja, det blev verkligen vackert och bra, säger Sofia.

Gislövs läge strax öster om Trelleborg är ett av den skånska sydkustens äldsta fiskelägen och har också den största gästhamnen. Orten expanderar kraftigt, och det byggs och planeras byggen lite överallt.

H637 VILLA MARIA

Villa Maria ritades av arkitekten Maria Axelsson,
se reportaget från tidningen vårt nya hus i sin helhet här H637

Äldre husreportage
H699 Reportage av Svenska stenhusföreningen år 2015
H728
H514
H560