fbpx

Till oss kan du komma med färdiga arkitektritningar eller med ideér på ett papper eller digitalt. Vi finns här för er från första möte tills ni flyttar in. Vi har egen arkitekt som kan hjälpa er att rita ett unikt hus efter era ideér och önskemål, arkitekten kan även hjälpa er med hur det bör placeras på fastigheten i förhållande till gata, terrängförhållanden och väderstreck. Våra säljare eller arkitekt går igenom detaljplanen med dig för att få veta vad som får byggas på din fastighet. Vi hjälper dig med myndighetskontakten (inlämnandet av bygglovet till start,- & slutbesked). När det är dags för inredningsval såsom kök, badrum och golv träffar ni vår inredningssamordnare och köksdesigner. För att du ska få det hus du har drömt om krävs det att du lägger ner tid i början av processen med att förmedla alla dina tankar till oss. Det är bra om du har med dig foton eller urklipp på hus som du tycker om, det kan även vara kök och övrig fast inredning.

Hos oss kan du välja att bygga huset på totalentreprenad, stomresning eller enbart en husbyggsats.

Varje hus är unikt men med vår erfarenhet vet vi att alla husprojekt måste byggas i en viss ordning, och detta är vår ordning.

Steg 1 – Första mötet
Ni börjar med att träffa en av våra säljare för ett första möte. Till detta möte är det bra om ni har med er olika inspirationsbilder på hus, detaljer eller materialval som ni tycker är fina. En bild säger mer än tusen ord och bilden gör därför att säljaren förstår vilken typ av stil som ni vill bygga och inreda efter. Beroende på vad ni och säljaren kommer överens om i er byggprocess kommer ni efter detta möte att bestämma ytterligare träff för att gå igenom skissen på ert hus som säljaren i samråd med arkitekten har tagit fram till just er och er tomt.

Steg 2 – Bygglov
Efter att ni har skrivit kontrakt med Haaks Stenhus gör vi om ritningarna till bygglovsritningar och tillsammans med en ansökan lämnar vi in handlingarna till kommunen. I samband med att bygglovet lämnas in måste du som byggherre även anlita en kontrollansvarig (KA).

Steg 3 – Projektering
Projektering innebär att konstruktörer och VVS-konsult i samråd med arkitekten tar fram bygghandlingarna till ert hus. Bygghandlingar är handlingar och ritningar som hantverkarna bygger efter på byggarbetsplatsen.

Steg 4 – Stomresning
Det första som sker på din fastighet nu är en etablering av arbetsbod och verktygscontainer. Därefter kommer markarbetena att påbörjas. Markarbetena innebär schaktning av tomt för grundläggning. När grunden är gjuten kommer den första lättbetongleveransen, efter detta följer flera större leveranser av tak, fönster och material till innerväggar.

Steg 5 – Färdigställning, slutbesiktning och inflyttning.
När det är dags för färdigställning så lämnar snickarna huset tillfälligt för att lämna plats för målare, plattsättare och elektriker. När de är klara kommer snickarna tillbaka för att lägga golv, sätta dörrar och lister samt montera kök och badrumsinredningar.