fbpx

Försäljningen av Brf Granlunda är påbörjad. Här bygger vi 10 radhus i bostadsrättsform.
Anmäl ditt intresse till mäklaren 

Haaks stenhus planerar att bygga tio radhus i en bostadsrättsförening på området Granlunda i Trelleborg. Området finns på Östervång i norra Trelleborg mellan Liljeborgsgatan och Korngatan i söder och upp till korsningen Vindarnas väg och Östervångsvägen i norr. Området gränsar till öppna landskap och till befintlig bebyggelse. Vångavallen och Östervångsparken finns inom promenadavstånd.

Tomtstorlekarna varierar mellan ca 150-250 kvm. Planerad byggstart under 2021.
Inom kvarteret kommer det att finnas en gemensam uteplats för bostadsrättsföreningen.

Radhusen placeras förskjutna i förhållande till varandra, vilket innebär att varje bostad får en privat entré som är placerad mot öster och en privat trädgård mot väster.De förskjutna huskropparna skapar även ett spännande gaturum. Byggnaderna är alla putsade i en ljusare kulör och vid entrén målas en del av fasaden i en individuell kulör.

Bostaden har en area som är ca 116 kvm fördelat på två plan. På entréplan finns wc/d och tvättutrymme. Här finns även kök, matplats och samvaro i en öppen planlösning. På plan 2 finns tre sovrum, ett allrum och en toalett med dusch.Toalett med dusch och även wc/d är helkaklade. I entré och tvättstuga finns klinkergolv. Övriga golv är ekparkett. På framsidan som har morgonsol finns plats för en sittgrupp där man kan avnjuta sitt morgonkaffe. Här finns även möjlighet att parkera både cyklar och bil.

Haaks Stenhus byggs med väggar i naturmaterial. Tack vare användandet av naturprodukter har väggmaterialet inga mätbara emissioner. Miljön är viktig för oss, som för nästa generation. Lättbetong är gjort av vatten, sand och kalk. Naturliga material utsöndrar inga kemiska substanser till vår luft, vilket leder till en sundare inomhusmiljö.
Genom att väggkonstruktionen har inbyggda slutna luftceller, finns det inga luftströmmar i materialet som försämrar isoleringsförmågan. Det finns därmed inga ofullständigt utfyllda isoleringsutrymmen. Det betyder att du slipper obehagligt drag inomhus och att du spara pengar genom att den dyra värmen inte försvinner ut genom väggarna. Väggmaterialets täthet- och värmeisolerande egenskaper gör att du minskar energiåtgången väsentligt.

Lättbetong är ett material med stor värmetröghet, d.v.s. förmåga att i sig själv lagra värme. Det innebär att ditt drömhus håller värmen inne på vintern men stänger den ute på sommaren. Inomhusklimatet blir alltså jämnt och behagligt hela dygnet, året runt. Eftersom väggarna och bjälklaget består av stenprodukter brinner de inte och sprider inte eld. Detta betyder en brandtrygghet och dessutom oftast en lägre brandpremiekostnad.

Ett drömhus ska inte bara vara sunt, miljövänligt och naturligt. Det ska även vara snyggt.
Med väggar i stenmaterial får du dels en slät insida som är enkel att ytbehandla och underhålla och en fasadyta, som tack vare den armerade putsen står sig år efter år.

Ett hus från Haaks stenhus ska hålla länge. Därför är alla moment och material noga genomtänkta. Ett exempel på det är att husets grundläggning utförs med platta på mark som är ett väl beprövat system för att undvika framtida bekymmer. Uppvärmning sker med vattenburen värme i kombination med värmepump. Endast trägolv och klinker används som golvbeläggning. Badrum och WC/D är alltid helkaklade, allt ska andas beständighet.

Mellanbjälklaget är även detta i lättbetong, vilket bland annat innebär att ljuden mellan våningsplanen reducerar väsentligt det blir alltså inga stegljud. Yttertaket kommer att vara papptak på vilket det monteras solceller. Inredning i varje bostad är individuellt och ska spegla din och din familjs personligheter.  Det är där du och din familj ska leva, umgås och trivas. Haaks stenhus kommer att visa dig olika material att välja på exempelvis parkettgolv, kakel och klinker, kök och badrumsinredningar. Du väljer vilka material du vill ha i ditt hus!

Planlösning, Entréplan
Planlösning, Plan 2

Situationsplan