fbpx

Vill du bygga ett lågenergihus?

Haaks Stenhus kan hjälpa dig att bygga ett lågenergihus och vi gör detta utan att påverka vår miljö negativt. Vår filosofi är att bygga hus som består av naturliga material och som genom detta har en minimal påverkan på miljön och klimatet.

Väggarna och stommen består av lättbetong – ett material som framställs av sand vatten och kalk – och det är ett tacksamt material att använda. Dels ut ett estetisk perspektiv: du får ett vackert hus både exteriört och interiört där du dessutom har flertalet val att göra som skapar ett unikt hem just för dig. Dels så är lättbetong extremt bra ur ett isolerperspektiv. Det innebär att värmen stannar inomhus, kylan stängs ute och att du därmed också sparar mycket pengar på uppvärmning och energi.

Inomhusklimatet blir dessutom bättre och detta även på sommaren där det motsatta scenariot visar sig – värmen stängs effektivt ute och du får en sval, behaglig atmosfär. Lättbetong är även ett bra val sett till brandrisk och detta då det är rakt igenom brandsäkert.

Vi bygger ditt lågenergihus bygga lågenergihus

Vill du bygga ett lågenergihus så är vi det företag du vänder dig till. Vi har vana av att bygga alla tänkbara hus – 1-plansvillor, suterränghus, villor i 1.5-plan och i 2-plan. Till vår hjälp har vi arkitekter, inredare och designers som – tillsammans med dig – kan hitta en optimal lösning både sett till estetik och sett till energibesparingar.

Vi är dessutom med dig hela vägen – från den initiala planeringen, vidare till startanmälan och till den slutliga besiktningen. Haaks Stenhus kan hjälpa dig med all kontakt med myndigheter och vi kan garantera dig en smidig resa från det första spadtaget fram till dess att du flyttar in i huset.

Kan ett passivhus passa?

Vi bygger även passivhus och har – tillsammans med H+H Sverige och arkitekten Urban Skogmar på Metro Arkitekter – skapat ett passivhus som verkligen kan sänka dina framtida energikostnader. Husets tappvatten värms upp med hjälp av solenergi, det är byggt av lättbetong av en tjockare storlek, det är i två plan om 180 kvm och det har FTX-ventilation som hela tiden återvinner luften som används snarare än att släppa ut det vind för våg. Värmen kommer via ventilationsvärmeväxlare med ett elektriskt eftervärmarbatteri.

Vårt passivhus är vackert både in- och utvändigt – där exempelvis en väl tilltagen lanternin skapar ett exceptionellt ljusinsläpp och ljusspel. Kontakta oss gärna för mer detaljer kring detta lågenergihus så berättar vi om hur vi kan bygga det åt dig.

Huvudkontor

ÄNGELHOLM, HUVUDKONTOR

Telefon: 0431-44 38 80
E-post: info@haaksstenhus.se

Besöksadress:
Runde Torn
Nybrovägen 1
Ängelholm

Postadress:
Box 1249
262 23 Ängelholm

Öppettider: 
måndag till fredag 7,30-16,30
Lunchstängt 12-13

Huvudkontor

Malmö

MALMÖ

Telefon: 0431-44 38 80
E-post: info@haaksstenhus.se

Besöksadress:
Hanögatan 11
Malmö

Postadress:
Box 1249
262 23 Ängelholm

Öppettider:
Efter överenskommelse