Vårt Byggsätt


Naturliga material – ett naturligt val

Med naturmaterial i väggarna kan Haaks Stenhus bygga precis vilken villa som helst – det finns inga begränsningar. Vårt mål är att alltid erbjuda dig hög kvalitet och stor valfrihet till en realistisk kostnad.

Naturliga material
Våra villor byggs med beprövade material som har använts i husproduktion under många år och är klassade som sunt byggnadsmaterial. Lättbetong har använts sedan 20-talet och är i dag lika självklart när man vill ha ett sunt boende.

Alla väggar byggs i naturmaterial, utan plaster och mineralull. Tack vare användandet av naturprodukter har väggmaterialet inga mätbara emissioner. Miljön är lika viktig för oss som för nästa generation.

Grundläggningen utförs med platta på mark efter ett väl beprövat system för att undvika framtida bekymmer. Uppvärmning sker med vattenburen golvvärme i kombination med värmepump eller fjärrvärme.

Som golvmaterial använder vi endast trä och klinker. På väggarna i bad- och duschrum är det kakel, aldrig plastmatta. Våra stenhus byggs för många års användning, därför måste alla material vara beständiga och ej allergiframkallande.

Väljer du väggar i stenmaterial får du en slät insida som är enkel att ytbehandla och renovera, till exempel vid omtapetsering, och på utsidan en vacker fasadyta med armerad puts.

Brandsäkert material

En annan fördel är att stenväggar inte brinner och sprider eld, vilket innebär hög brandtrygghet. Ett stenhus är dessutom energisnålt och har ett sunt inneklimat

Flexibelt material
Bland lättbetongens övriga fördelar kan nämnas snabbt montage och därmed kort byggtid, flexibelt byggsystem med oändliga möjligheter, minimalt underhåll, lång livslängd, god akustik, samt att huset är färdigisolerat och klart. När du ska bygga ditt hus är valet av naturmaterial därför ett naturligt val!